medrek.se

Vikariat Optiker/Synpedagog till Syncentralen, Östersunds sjukhus

Regioner
Utgår

2023-10-01

Ansök nu

Vikariat Optiker/Synpedagog till Syncentralen, Östersunds sjukhus

Arbetsplatsbeskrivning

Syncentralen är en samlad resurs som ansvarar för habilitering och rehabilitering av personer med synnedsättning.
Våra insatser utgår från en helhetssyn med patientens individuella behov i fokus. Vi arbetar både med individuella insatser och insatser i grupp.

Östersunds sjukhus är ett komplett och välutrustat akutsjukhus med hög kompetens både vad gäller medicinska specialiteter och omvårdnad. Sjukhuset med 2400 medarbetare är det enda i länet, vilket är en fördel eftersom det möjliggör en närhet mellan de olika specialiteterna. En närhet som kommer patienterna till del.
I Region Jämtland Härjedalen är livskvaliteten i fokus. Här är den storslagna naturen alltid nära. Här bor du trivsamt och kan fylla din fritid med upplevelser. Vår vision är god hälsa och vi vill vara en region som du längtar till och växer i. Hos oss arbetar du med kollegor från många yrken, med både spets och bredd i kompetensen. Du är också medlem i vår personalförening som erbjuder en mängd olika aktiviteter.

Arbetsbeskrivning

Målet med Syncentralens verksamhet är att tillsammans med individen med synnedsättning, utifrån dennes behov ge förutsättningar för ett självständigt och delaktigt liv.
Du kommer tillsammans med nuvarande optiker att ansvara för syncentralens optikerpatienter.

Du kommer även att arbeta tillsammans med övriga teamet på Syncentralen, d v s synpedagoger, kurator och tekniker. Samverkan med andra yrkesgrupper såsom ortoptister och ögonläkare samt andra aktörer och myndigheter ingår också.

Du kommer arbeta med patienter i alla åldrar men största patientgruppen är äldre. Som optiker utför du sedvanliga optikersysslor men med inriktning på synsvagsoptik, utprovning och handledning i användandet av förstorande hjälpmedel, tillpassning av medicinska kontaktlinser mm.
I övrigt ingår en del administrativt arbete, som beställningar, kontakt med leverantörer samt utlämning av färdiga glasögon och linser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är leg. optiker med kontaktlinsbehörighet. Du har god förmåga att arbeta självständigt och bidrar med din kunskap i teamarbetet runt patienten och deltar aktivt i förbättringsarbeten. Du har förmågan att i team kontinuerligt arbeta för att uppnå enhetens kort- och långsiktiga mål. Du har god samarbetsförmåga, är flexibel, har servicekänsla, uttrycker dig väl i tal och skrift och har hög social kompetens. Stor vikt fästes vid personlig lämplighet

Andra uppgifter

Urval kommer att göras löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan bestående av CV och personligt brev.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Jämtland Härjedalen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig att skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
https://regionjh.se/

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Vikariat 231201-241130
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Åsa Moxell
Enhetschef
Telefon: 063-153474
Email: asa.moxell@regionjh.se
Namn: Sara Schalin
Optiker
Telefon: 063-154322
Email: sara.schalin@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Maria Eriksson
Medicinsk sekreterare
Telefon: 063-154335
Email: maria.j.eriksson@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/694/2023
Sista ansökningsdag: 2023-10-01

Dela detta jobb

Vikariat Optiker/Synpedagog till Syncentralen, Östersunds sjukhus

Region Jämtland Härjedalen- Hälso- och sjukvård