medrek.se

logga

Vård- och omsorgschef

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-10-01

Ansök nu

Vård- och omsorgschef

Välkommen till Vårgårda kommun och en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag. Med respektfullt bemötande och hög tillgänglighet gör vi allt för att leverera välfärdstjänster som överträffar förväntningarna hos invånarna i vår kommun. Med utgångspunkt från vår vision, vår gemensamma värdegrund och tydliga politiska mål bygger vi för stark tillväxt och starkt arbetsgivarvarumärke i kommunen.

Vi söker en engagerad och erfaren chef som vill vara med och leda Vårgårdas äldreomsorg in i framtiden! Området Vård och omsorg organiserar all äldreomsorg och hälso- och sjukvård inom kommunen, från biståndsbedömning till utförande, legitimerad personal och förebyggande insatser. Vi söker dig som vill leda och utveckla detta arbete i nära samverkan med enhetschefer och medarbetare. Du kommer även delta i arbete på regional nivå i samverkan med Boråsregionen och kringliggande kommuner.

I Vårgårda erbjuder vi:
- Ett meningsfullt och viktigt arbete!
- En möjlighet att arbeta nära verksamheten med förbättringsarbete
- Goda enhetschefer med erfarenhet och glädje till jobbet!
- Närvarande stödfunktioner som exempelvis SAS, MAS, utvecklingsledare och administrativt stöd
- Friskvårdsbidrag
- Semesterväxling
- Flextidsavtal
- Bra pendlingsmöjligheter då du kommer att vara placerad i kommunhuset som ligger i nära anslutning till stationen.

Arbetsuppgifter:

Som vård- och omsorgschef är ditt främsta ansvarsområde att stötta enhetschefer och ansvara för att få ihop helheten. I detta ingår att fungera som ett lättillgängligt stöd i det dagliga arbetet men samtidigt vara modig och ta fram målbilder för att utveckla arbetet framåt. Du har en samordnande roll och arbetar för en god samverkan med externa och interna verksamheter.

Det ingår att planera och utveckla vår verksamhet tillsammans med såväl socialchef som enhetschefer och övriga medarbetare. Din ledningsgrupp består av nio enhetschefer där ni tillsammans arbetar för att utveckla äldreomsorgen i Vårgårda kommun. Vi strävar efter en verksamhet med god kvalité och en hög kostnadseffektivitet. Detta tror vi att vi tillsammans når genom att involvera alla led i verksamheten och arbeta med såväl små som stora förbättringar.

I Vårgårda är vi i uppstarten av projektering och byggnation av ett nytt särskilt boende. Detta är Vårgårdas störta investering någonsin och målet är att skapa ett modernt och innovativt särskilt boende för nästa generations äldre i Vårgårda. Som vård- och omsorgschef kommer du vara med i detta projekt.

Du kommer ha fullt ansvar för arbetsmiljö, personal och ekonomi för din avdelning och rapporterar till socialchef

Kvalifikationer:

För att trivas i rollen som vård och omsorgschef behöver du ha en god förmåga att planera ditt eget arbete och ha ett coachande förhållningssätt gentemot enhetschefer. Du bör även ha en vana av att leda och föra fram budskap till grupper. Då arbetet innebär många kontaktytor och samarbeten är det viktigt att du både är bra på och trivs med att samarbeta och samverka med andra, men även att du har förmåga att arbeta självständigt.

Uppdraget som vård- och omsorgschef är betydelsefullt och viktigt, men innebär även komplexa och utmanande frågor. Som person är du därför trygg och stabil och visar på en empatisk förmåga även i svåra situationer.

Erfarenhet:

Ingen erfarenhet krävs. Du ska ha: - Högskoleutbildning inom verksamhetsområdet - Aktuell erfarenhet av att arbeta inom vård och omsorg - Gedigen ledarerfarenhet, meriterande om du är van att leda andra chefer - Förståelse för den kommunala verksamheten och att arbeta i en politiskt styrd verksamhet I rekryteringsprocessen lägger vi stor vikt vid ovanstående kompetenser, personlig lämplighet, motivation och engagemang för tjänsten.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 2024-01-01
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2023-10-01

Arbetsgivarens referensnummer: C155339

Upplysningar lämnas av:

Maria Olsson
Socialchef
Telefon: 0322-600910
E-post: maria.olsson@vargarda.se

Facklig(a) företrädare
Facklig företrädare nås via kommunens växel
Telefon: 0322-600 600

Dela detta jobb

logga
Vård- och omsorgschef

Vårgårda kommun