medrek.se

Specialistläkare inom ögonsjukdomar till ögonkliniken

Regioner
Utgår

2023-10-11

Ansök nu

Specialistläkare inom ögonsjukdomar till ögonkliniken

Ögonkliniken är en liten men välfungerande enhet där det mesta inom allmän oftalmologi tas emot. Mottagningen är välutrustad med moderna maskiner.

Vi söker en kompetent, erfaren och kollegial medarbetare som vill vara med och vidareutveckla en redan välfungerande verksamhet. I tjänsten ingår mottagning med allmän oftalmologi. Vi har avtal både med Åbos universitetssjukhus och Uppsala akademiska sjukhus för konsultation och hjälp med svårare fall. Vi har inte ögonjour utanför ordinarie tjänstgöringstid.

Ordinarie arbetstid är 38,25 t/v, lunchrasten ingår. Arbetsdagen börjar oftast kl 8.00 och slutar kl 15.45, på fredagar kl 15.15.

Behörighetskrav för tjänsten är legitimerad läkare med specialistkompetens inom ögonsjukdomar (FFS 559/94) godkänd av Valvira tillstånds- och tillsynsverket för social- och hälsovården i Finland. Du som har specialistkompetens från annat nordiskt land ansöker enkelt den finska behörigheten via Valvira.

Uppgiften kräver vaccinationsskydd i enlighet med 48 § i Lag om smittsamma sjukdomar (FFS 1227/2016).

Tjänsten är ordinarie på heltid men deltidsarbete kan vara en möjlighet. Tillträde enligt överenskommelse. Prövotid på sex månader kan komma att tillämpas.

Att arbeta och bo på Åland är tryggt. Arbetet, skolan och fritiden ligger nära varandra och allt vilar i den vackra övärlden mellan städerna Åbo, Stockholm och Helsingfors. Alla dessa bara en färjresa bort.

För information om Åland och om att flytta till Åland se www.aland.ax och www.alandliving.ax.

Välkommen med din ansökan senast den 11 oktober 2023 kl 15.00.

Vi undanber oss vänligen direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Läs mer

http://www.ahs.ax

MER OM ARBETSGIVAREN

Kontaktinformation

Närmare uppgifter om tjänsten ges av klinikchef Börje Lignell, tel +358 (0)18 5355, e-post borje.lignell@ahs.ax

Lär dig mer om oss

Ögonkliniken, Ålands hälso- och sjukvård

Åland är ett självstyrt landskap i Finland med egen lagstiftning inom bland annat hälsovårdens område. Åland har drygt 30 000 invånare. Ålands hälso- och sjukvård (ÅHS) ansvarar för den offentliga hälso- och sjukvården på Åland och erbjuder allt från förebyggande vård till specialiserad vård. Arbetsspråket är svenska.

Adress: Ålands hälso- och sjukvård, Pb 1091, 22111 Mariehamn

Dela detta jobb

Specialistläkare inom ögonsjukdomar till ögonkliniken

Ålands hälso- och sjukvård