medrek.se

Socionom/kurator till Brunflo hälsocentral

Regioner
Utgår

2023-10-01

Ansök nu

Socionom/kurator till Brunflo hälsocentral

Arbetsplatsbeskrivning

Söker du ett spännande och utmanande arbete?

Vi söker dig som har driv, är nyfiken och gillar förändring, välkommen till oss!

Brunflo hälsocentral ligger ca 15 km söder om Östersund och har i nuläget strax under 10 000 listade patienter. Vi har ett geografiskt upptagningsområde med både tätort och landsbygd.

Vi som arbetar på Brunflo hälsocentral är ett trivsamt arbetslag med en stor portion nytänk och ett öppet och givande arbetsklimat. Vi har distriktsköterskor och läkare med egna patientområden som tillsammans med undersköterskor och medicinska sekreterare arbetar på toppen av sin kompetens.

BVC, MVC, och fysioterapin är välbemannade med erfarna medarbetare och vi har två engagerade enhetschefer.

Vår psykosociala mottagning är i dagsläget bemannad med flera psykologer med olika lång erfarenhet. Då psykologerna uteslutande arbetar med bedömning och behandling av psykisk ohälsa, söker vi nu en socionom som på motsvarande sätt kan arbeta med kartläggning av och insatser gällande den sociala miljön kring våra patienter.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att höra till den psykosociala mottagningen men samarbeta med samtliga övriga professioner på hälsocentralen och stå för ett psykosocialt perspektiv i bedömning och stöd/behandling av patienter.

Som socionom vid Brunflo hälsocentral kommer din nyckelroll vara att ge insatser som syftar till att stärka individens förmåga att hantera inre och yttre påfrestningar i sin situation. Stöd- och behandlingsarbete kan till exempel bestå av avgränsat krisstöd, motivationsarbete kopplat till andra insatser, sorgebearbetning, att ge stöd till våldsutsatta samt att hjälpa personer vidare till andra instanser för anpassat stöd.

Som socionom kompletterar du det övriga teamet på mottagningen kring patienten genom att exempelvis lyfta barn- och närståendeperspektiv kring våra patienter, identifiera behov av sociala stödinsatser samt vara en länk till exempelvis kommunens olika verksamheter. Du kommer även att utgöra en viktig funktion i att samverka med andra samhällsaktörer samt att planera för förebyggande insatser på det sociala området.

Kvalifikationer

Socionomexamen.

Vi ser det som klart meriterande om du har erfarenhet av arbetet som socialsekreterare, har tidigare erfarenhet av självständigt patientarbete liksom bred erfarenhet från psykosocialt behandlingsarbete. Det är även meriterande om du är legitimerad Hälso- och sjukvårdskurator samt erfarenhet av arbete inom primärvård.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Andra uppgifter

Urval och intervjuer sker löpande.

Vi har gjort vårt val av rekryteringstjänster och avsäger oss vänligt men bestämt ytterligare erbjudanden.

Vi ser gärna att du inkommer med din ansökan så snart som möjligt då intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Tillträde enligt överenskommselse.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Britta Ahlin
Enhetschef
Telefon: 063147132
Email: britta.ahlin@regiojh.se
Namn: Helene Wikström
Enhetschef
Telefon: 070-2651622
Email: helene.wikstrom@regionjh.se
Namn: Johanna Ekdahl
Psykologiskt Ledningsansvar (PLA) Primärvården
Telefon:
Email: johanna.ekdahl@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Anette Johansson
Akademikerförbundet SSR
Telefon:
Email: anette.k.johansson@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/711/2023
Sista ansökningsdag: 2023-10-01

Dela detta jobb

Socionom/kurator till Brunflo hälsocentral

Region Jämtland Härjedalen- Hälso- och sjukvård