medrek.se

logo

Socialsekreterare - Missbruk/Socialpsykiatri

Företag Sävsjö kommun
Regioner
Utgår

2023-10-10

Ansök nu

Socialsekreterare - Missbruk/Socialpsykiatri

Om arbetsplatsen

Välkommen till ett gott liv i barnvänliga Sävsjö.
En liten kommun med stora möjligheter - mitt i Småland.
Rik på upplevelser, kultur och natur.
Expansivt näringsliv och härliga boendemöjligheter.
Låt dina drömmar få plats - välj Sävsjö!

Gör skillnad i människors vardag! Är du utbildad socionom och kan möta var och en med engagemang? Hos oss på socialförvaltningen i Sävsjö är mötet med människan det viktigaste.

Vi arbetar för en god arbetsmiljö och att alla socialsekreterare har en rimlig arbetsbelastning, där du som socialsekreterare kan utföra arbetet på ett rättssäkert och kvalitativt bra sätt och samtidigt har tid för reflektion och kollegialt stöd. Hos oss får du en nära arbetsledning med en enhetschef eller 1:e socialsekreterare som fungerar som bollplank för dig i ditt arbete.

Vi tillämpar flextid och du har möjlighet att ansöka om semesterväxling samt erbjuder friskvårdsbidrag. Vi erbjuder extern handledning och bra kompetensutveckling.

Enheten Missbruk/Socialpsykiatri jobbar med personer från 18 år med missbruks- eller beroendeproblematik samt psykisk funktionsnedsättning. Enheten består idag av 3 socialsekreterare där alla tre arbetar med både missbruk och socialpsykiatri i sin tjänst.

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare i Missbruk/Socialpsykiatri enheten arbetar du med myndighetsutövning enligt gällande lagstiftning.

Vi utgår från MI som förhållningssätt. ASI och IBIC är utgångspunkt i utredningsarbetet. Har du inte den kunskapen får du utbildning. Du kommer handlägga ansökningar från personer med psykisk ohälsa såväl som samsjuklighet, missbruk och beroende. Du följer även upp insatser och gör bedömningar kring förändringar i planering.

Vi tror på att det sociala förändringsarbetet måste bedrivas tillsammans med den enskilde för att kunna uppnå en positiv förändring i livssituationen och goda förutsättningar inför framtiden. Samarbete och samverkan med andra viktiga samarbetspartners och aktörer såväl inom som utanför som primärvård, öppenvårdspsykiatri, LSS, regionen med mera är en förutsättning för att få en hållbar planering för den aktuelle individen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en socionomexamen eller annan likvärdig utbildning innefattande minst 15 hp i socialrätt gärna med erfarenhet av myndighetsutövning.

Som person vill vi att du visar engagemang och intresse för målgrupperna och har ett strukturerat och självständigt arbetssätt i dialog med chef och kollegor. Att du är ansvarsfull, empatisk och trygg. Du har god förmåga att planera och organisera ditt arbete, samt kan vara flexibel och bidra med ett gott arbetsklimat.

Du har goda kunskaper att kunna hålla samtal och på ett rättssäkert sätt föra dokumentation. Du har respekt för de individer du möter, med en tydlighet samt förmåga till avgränsning. Arbetet kräver att du ser till människors lika värde, ser möjligheter och kan förmedla detta i din yrkesutövning på ett respektfullt sätt.
Vi värdesätter ett gott bemötande och att du har lätt för att samarbete. Vi är en liten grupp som är beroende av varandras flexibilitet och att hantera variationer under arbetsdagen.

Rekrytering kan ske löpande så tveka inte att skicka in din ansökan!
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Provanställning kan komma att tillämpas

B-Körkort är ett krav.

Ingen erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform : Tillsvidareanställning

Omfattning : Heltid

Tillträde :
Tillträde: Enligt överenskommelse. Arbetsgivaren kommer att tillämpa fortlöpande rekrytering för denna tjänst.

Ansökan

Ansök senast: 2023-10-10

Referensnummer : C155124

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen : 1

Kontakt

Kontaktperson

Molly Göranson

Enhetschef

Mobiltelefon

Telefon 0382-154 54

E-postadress molly.goranson@savsjo.se

Facklig företrädare

Therese Bergh

Vision

Mobiltelefon

Telefon 0382-15427

E-postadress therese.bergh@savsjo.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig att skicka din ansökan direkt via länken i annonsen.

Dela detta jobb

logo
Socialsekreterare - Missbruk/Socialpsykiatri

Sävsjö kommun