medrek.se

logo

Skolkurator till Rösjöskolan

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-09-29

Ansök nu

Skolkurator till Rösjöskolan

Arbetsuppgifter

Rösjöskolan är en inkluderande skola, där alla elever ska få arbeta utifrån sina förutsättningar, känna trygghet och vara en del av ett sammanhang.

Rösjöskolan är en kommunal grund- och anpassad grundskola om cirka 400 elever från förskoleklass till årskurs 6 i Edsberg, Sollentuna kommun. Med närhet till naturreservat, en inspirerande skolgård och med aktiva klassrum skapar vi rörelse genom hela skoldagen och finner lärande såväl inne som ute. Rörelse är en viktig del av skolans hälsofrämjande arbete och det syns bland annat genom att vi varje morgon startar med pulshöjande aktiviteter på skolgården, vilka leds av skolans lärare i idrott och hälsa.

Skolan arbetar utifrån det evidensbaserade Olweusprogrammet för att förebygga kränkande behandling och är Olweuscertifierad för läsåret 2023/2024. 

Du kommer att ingå i skolans elevhälsoteam som består av rektor, tre biträdande rektorer, fyra speciallärare, skolsköterska, skolpsykolog och beteendeanalytiker som tillsammans utifrån profession samverkar för att tillsammans arbeta skapa hållbara elever, där rätt stöd och insats i tid sker.

Vi söker nu en skolkurator som tillsammans med kollegor arbetar operativt och samverkar för att skapa främjande och förebyggande insatser, men där åtgärdande arbete kan komma att ske. 

I ditt uppdrag som skolkurator ingår det att identifiera och analysera vilka möjligheter och främjande faktorer som finns i skolans lärmiljö, samt vilka hinder som behövs reduceras för att skapa lärande och utveckling. 

Vi ser att du är en skolkurator som är ute i verksamheten och som arbetar för att skapa goda relationer och där du är delaktig vid lektioner, raster och övergångar. Du kommer att arbeta i en verksamhet med hög pedagogisk kompetens och där kollegor och elever uppskattar din närvaro under skoldagen för att öka samarbetet och förståelsen för den psykosociala miljön. 

I ditt uppdrag på Rösjöskolan ingår det att det skriva social bedömning inför mottagande i den anpassade grundskolan. 

Kvalifikationer

En socionomexamen är ett krav och vi ser gärna att du har erfarenhet av tidigare arbete som skolkurator. Du har ett individnära arbetssätt som är flexibelt utifrån samarbete med elever, pedagoger andra andra professioner inom skola, kommunen och externa aktörer.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en verksamhet med hög pedagogisk kompetens där du tillsammans med blivande kollegor utmanar och utvecklar varandra. 

Skolan har en egen restaurang som lagar mat med hög kvalitét och där du som medarbetare ges möjlighet att äta pedagogisk lunch.  

I länk kan du läsa om vilka förmåner och utvecklingsmöjligheter du som medarbetare i Sollentuna kommun erbjuds. https://www.sollentuna.se/jobb--foretagande/jobb-och-praktik/sollentuna-kommun-som-arbetsgivare/personalformaner/

Välkommen till Sollentuna – en kommun mitt i möjligheterna! Tillsammans gör vi Sollentuna bättre varje dag för våra invånare, företagare och organisationer. Vi har tydliga och ambitiösa mål för att skapa trygghet, välfärd och hållbar tillväxt.

Vi erbjuder dig ett meningsfullt och roligt jobb i en stabil miljö där ambitionsnivån är hög. Hos oss får du fantastiska kollegor som vill göra skillnad för andra. Nu söker vi dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Följ med oss på resan mot att skapa Sveriges mest attraktiva kommun!

Dela detta jobb

logo
Skolkurator till Rösjöskolan

Sollentuna kommun