medrek.se

logo

Skolkurator till Luleå gymnasieskola

Regioner
Utgår

2023-10-01

Ansök nu

Skolkurator till Luleå gymnasieskola

Om arbetsplatsen

LULEÅ + VÄRLDENS FRAMTID + GRÖN INDUSTRI + KARRIÄR + UNIVERSITETSSTAD + DRÖMARBETE + TRYGGHET + MIDNATTSLJUS + SKÄRGÅRD + NÄRHET + LIVSPUSSEL + SPELA ROLL + DU

Vill du också spela roll? Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare och är en stad med stor framtidstro. Alla våra yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad, vi skapar förutsättningar för ett hållbart samhälle och livskvalitet för dagens och morgondagens Luleåbor.

Barn- och utbildningsförvaltningen. Skolan i Luleå en nationell förebild.

Våra ledstjärnor är;
- Engagemang och arbetsglädje
- Ansvar, analys och resultat
- Kompetens

I centrala stan finns Luleå Gymnasieskola som är ett campusområde som samlar de flesta kommunala gymnasieutbildningarna med omkring 2300 elever. Eleverna i Luleå Gymnasieskola ska ges förutsättningar för ett livslångt lärande genom att fokusera på kunskaper, delaktighet, ansvarstagande och ledarskap så att de förbereds för arbetslivet och som samhällsmedborgare i övrigt.

Kontakterna med näringslivet är många och i de lokala styrgrupperna samverkar näringslivet med gymnasieskolan för att skapa goda förutsättningar för eleverna att vara väl förberedda för tiden efter gymnasieutbildningen.

Luleå Gymnasieskola består av flera kvarter. Elevhälsan är lokalt placerad och består av skolkurator, skolsköterska och specialpedagog. Det finns även en skolpsykolog som arbetar för hela gymnasieskolan.

Vikariatet som skolkurator kommer att placeras vid ett av våra kvarter.
Vi erbjuder en kreativ och kunskapsinriktad skola med konstruktivt arbetsklimat bland elever och medarbetare, en mångkulturell skola med samverkan med olika aktörer.

Verksamheten kännetecknas av kreativitet, dialog och engagemang med en tydlig styrning och ledning och ett aktivt systematiskt kvalitetsarbete i väl fungerande rektorsområden.

Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Du ska arbeta främjande, förebyggande och åtgärdande i ett elevhälsoperspektiv på grupp-, individ-, och organisationsnivå i samverkan med skolans övriga professioner. Du ingår i skolans elevhälsoteam, deltar vid regelbundna elevhälsoteamsmöten med övriga elevhälsan, SYV och rektor/biträdande rektor. Du förväntas vara drivande och ta eget ansvar för ditt samarbete med skolans övriga professioner.

Dina arbetsuppgifter består av rådgivning och vägledning i kontakter med elever och deras vårdnadshavare samt berörd skolpersonal. Du deltar i särskilda elevutredningar samt är stöd i kontakter med andra institutioner och stödformer som samhället kan erbjuda.

Kvalifikationer

Socionomexamen eller beteendevetare. Erfarenhet från arbete som skolkurator är meriterande, liksom erfarenhet av arbete med unga med psykisk ohälsa, konflikthantering, unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och främjande- och förebyggande arbete. Särskild vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Intervjuer kommer att ske löpande.

Tillträde: 2024-01-12 eller enligt överenskommelse.

Tidsbegränsad till: 2024-06-12.

Anställningens omfattning

3-6 månader.

Ansökan

Referensnummer:   C154450

Övrigt

Tillsammans spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vi vill skapa goda förutsättningar för dig och ett hållbart arbetsliv. Hos oss är det viktigt att du utvecklas, trivs, mår bra och känner arbetsglädje. Vi har många förmåner som bland annat friskvårdsbidrag och möjlighet att hyra boende i Riksgränsen och Stockholm.

Tillsammans jobbar vi för Framtidens Luleå med plats för minst 100 000 Luleåbor. Just nu pågår en omställning och nyetablering av industrin här i norr. Industrierna ställer om till fossilfri produktion och förutsättningarna finns här hos oss. Det innebär stora möjligheter för vår kommun att skapa mer Luleå för fler Luleåbor och öka takten i samhällsutvecklingen. Med andra ord så spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå!

Om du erhåller befattningen ska du kunna visa upp ett godkänt utdrag ur belastningsregistret.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet och deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Tips!
Nyfiken på Luleå? www.flyttatilllulea.se
Nyfiken på jobb? www.jobbailuleakommun.se
Följ oss på Luleå kommuns LinkedIn

Dela detta jobb

logo
Skolkurator till Luleå gymnasieskola

Luleå kommun - Socialförvaltningen