medrek.se

logo

Personlig assistent

Företag Forenede Care
Regioner
Kategorier
Utgår

2023-10-14

Ansök nu

Personlig assistent

Som personlig assistent är du en mycket viktig del i Hela Sveriges Assistans verksamhet.

Du bidrar till att en människa får möjlighet att leva efter sin vilja, att göra det den behöver, besöka de platser den önskar och vara med de människor den tycker om.

Inom Hela Sveriges Assistans har vi en hög professionell nivå och stort personligt engagemang.

Vi är måna om att du i din roll som personlig assistent ska trivas och kunna arbeta under trygga förhållanden med goda villkor.


Jag är en aktiv och positiv 27-årig aktiv man och studerar på Uppsala universitet. Jag behöver assistans hemma, på skolan och när jag är iväg på olika aktiviteter

Om din roll som personlig assistent hos mig

Som personlig assistent hos mig ska du ge mig stöd att klara så mycket jag kan själv. Du är en god, tålmodig lyssnare. Det förekommer en del förflyttningar i och ur rullstol, även där det inte finns hjälpmedel. Därför är det viktigt att du har bra fysik.

Du är vaccinerad mot SARS-CoV-2 och kan uppvisa ett godkänt vaccinationsintyg innan anställning

Du är flexibel, ansvarsfull och passar tider.

Du behärskar svenska eller engelska språket i tal och skrift.


Vart utförs assistansen

Assistansen utförs där jag befinner mig och ditt pass startar och slutar där jag är, på skolan, hemma eller ute på stan.

Vem är du?

Jag ser helst manliga sökande. Det är positivt om du har erfarenhet av arbetet som personlig assistent, men det är inget krav. Körkort är ett plus.

I dina arbetsuppgifter ingår det att hjälpa mig med allt i min vardag. Tunga lyft förekommer och hemma finns hjälpmedel för detta, men ute på andra platser kan det variera. Jag kommunicerar gärna och obehindrat och gör det via tal.

Hur ser arbetstiden ut?

Nu söker jag dig som vill arbeta som timextra vid behov. Jag har assistans dygnet runt och passen är 24 timmar långa inklusive jourtid.

 

Vem är arbetsledare

En av assistenterna i uppdraget är även arbetsledare. I det dagliga arbetet finns arbetsbeskrivningar och rutiner att följa och vad vi utöver det hittar på under dagen styr jag utifrån dagsform, önskemål och behov.

Övriga krav

Vid en eventuell intervju visar du upp godkänt vaccinationspass.

Rollen som personlig assistent

Som personlig assistent företräder du Hela Sveriges Assistans.

I rollen som personlig assistent kommer du att göra en webbutbildning om hur det är att arbeta som personlig assistent.

Du ska tillsammans med kunden och dina kollegor verka för god kvalitet samt följa företagets värderingar och policys.

Som personlig assistent ansvarar du för att ta del av information som huvudkontoret skickar ut, samt vid behov söka information som finns tillgänglig på hemsidan. I övriga frågor vänder du dig till din arbetsledare eller huvudkontoret.

I din roll som personlig assistent ingår att:

  • alltid ha kunden i fokus.

  • vara uppdaterad om genomförandeplanen som kan ges muntligen av kund, alternativt finnas nedskriven på plats eller i HSA tid.

  • ta del av de arbetsbeskrivningar och rutiner som finns på plats och följa dessa.

  • dokumentera och läsa dokumentation enligt rutinen i uppdraget.

Vi utbildar våra medarbetare för att säkerställa kvaliteten i den personliga assistansen. Alla våra nyanställda genomför en webbaserad introduktionsutbildning för personliga assistenter innan första arbetstillfället, eller senast inom en månad efter påbörjad anställning.

Som personlig assistent hos Hela Sveriges Assistans AB omfattas du av Almega/Vårdföretagarnas kollektivavtal med avtalad tjänstepension, utbildning och förmånlig friskvård

Dela detta jobb

logo
Personlig assistent

Forenede Care