medrek.se

logo

Leva Livet inspiratör som vill göra skillnad sökes till Månstorps Ängar

Företag Forenede Care
Regioner
Utgår

2023-10-14

Ansök nu

Leva Livet inspiratör som vill göra skillnad sökes till Månstorps Ängar

Forende Care driver verksamheter inom vård och omsorg i Sverige. Företaget är en del i den familjeägda Forenede koncernen som är ett av de största omsorgs och serviceföretagen i Norden.

Forende Care söker drivande och engagerad Leva Livet inspiratör till demensbyn på Månstorps Ängar.

Månstorps Ängar är Sveriges första demensby. Här får människor med minnessvikt en fri, men samtidigt trygg, boendemiljö och kan fortsätta leva livet med värdighet och välbefinnande. I demensbyn finns härliga promenadstråk, vacker naturmiljö, varmvattenpool, skönhetssalong, butik, bar och annat som hör det goda livet till. I byn finns 56 lägenheter.

Verksamheten är stjärnmärkt av Svenskt Demenscentrum, vilket innebär att all personal är utbildade inom bemötande och arbetsmetoder för personer med kognitiv svikt. 

Personalen vill göra skillnad för människor, samhället och framtiden. De trivs på jobbet, har kompetens och erfarenhet vilket skapar trygghet och trivsam gemenskap. Här arbetar omvårdnadspersonal, specialistutbildade undersköterskor, gruppledare, verksamhetschef, sjuksköterskor, fysioterapeut, arbetsterapeut, social tjänstehundsförare och kockar i team som ger personcentrerad omsorg utifrån individuella behov och önskemål. Vi kvalitetssäkrar bland annat genom att arbeta i olika kvalitetsregister som till exempel Senior Alert, BPSD och Svedem.

Som medarbetare i Forenede Care arbetar du i en organisation där man vet att medarbetarna är företagets viktigaste resurs. Vi erbjuder dig möjligheter till kompetens- och karriärutveckling samt friskvårdsbidrag och personalförmåner. Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö med bra kollegor. Hos oss får du möjlighet till omväxlande arbetsuppgifter och vidareutveckling.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning (till exempel arbetsterapeut, socionom, fysioterapeut eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig), gärna med erfarenhet från demens-, somatisk eller geriatrisk vård. 

Som Leva Livet inspiratör har du ett genuint intresse av att arbeta med människor och vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som social kompetens, förmåga att lyssna, uppmuntra och motivera samt arbeta i team. Ditt fokus är på det friska och du inspirerar hyresgästerna till att Leva Livet varje dag. Du är engagerad, kreativ och nyfiken på att vara med och vidareutveckla Sveriges första demensby. Att arbeta både självständigt och i team är naturligt för dig.

Du måste kunna behärska det svenska språket i tal och skrift. Kunskaperna i data och dokumentation är goda. 

Arbetsuppgifter

Som Leva livet inspiratör har du tillsammans med en kollega ansvar för att planera, samordna samt genomföra gemensamma och individuella aktiviteter för hyresgästerna utifrån deras önskemål och behov. Du kommer att vara samordnare för våra aktivitetsombud på enheterna och tillsammans med dessa hitta aktiviteter som stimulerar hyresgästernas alla sinnen genom att skapa en meningsfull vardag. 

Arbetsuppgifterna består bland annat av att arrangera fester, fira och uppmärksamma högtider, boka underhållning, köra på dagsutflykter med vår Leva Livet buss, ta en cykeltur med hyresgäst, bada med hyresgästerna på badhuset som finns i samma byggnad samt närvara vid närståendeträffar. En annan arbetsuppgift är att samarbeta med frivilligorganisationer, förskola och kyrka som tillsammans med oss vill göra skillnad i hyresgästernas liv. Tillsammans med teamet arbetar du vid behov i det dagliga arbetet. 

Tjänstgöringsgrad/arbetstid/tillträde

100 %. Arbetstiden är förlagd till vardagar.

Individuell lönesättning. Sex månaders provanställning tillämpas.

Utdrag ur belastningsregistret lämnas vid anställning. Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande. Tillträde enligt överenskommelse eller snarast.

Kontaktperson

Annika Sjöstedt, verksamhetschef
E-post: annikas@forenadecare.com
Tel: 0739015547

Vi undanber oss vänligt och bestämt alla samtal om annonserings och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

logo
Leva Livet inspiratör som vill göra skillnad sökes till Månstorps Ängar

Forenede Care