medrek.se

Leg psykolog sökes till Barn- och ungdomshabiliteringen i Region Jämtland/ Härjedalen

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-10-01

Ansök nu

Leg psykolog sökes till Barn- och ungdomshabiliteringen i Region Jämtland/ Härjedalen

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara en del i en verksamhet som arbetar för att göra skillnad och skapa bättre förutsättningar för barn och ungdomar med funktionsnedsättning? Är du duktig på att förmedla din kunskap? Sök jobbet hos oss!
Barn- och ungdomshabiliteringen (BUH) ingår i område Barn och unga vuxna (BUV) tillsammans med Vuxenhabiliteringen, Föräldra- och barnhälsan samt Barn- och ungdomspsykiatrin. Dessa fyra enheter är samlokaliserade centralt på Köpmangatan 24 i Östersund.

BUH är en specialistenhet inom regionsjukvården som ger stöd till barn och ungdomar 0–21 år samt deras anhöriga. Verksamheten vänder sig till barn och ungdomar med medfödda eller tidigt förvärvade funktionsnedsättningar som är varaktiga och kräver tvärprofessionella insatser för stöd att klara svårigheter i vardagen. Utöver grunduppdraget har verksamheten ansvar för tilläggsuppdragen Ätteam, Rehabteam och Riskbarnsuppföljning.

BUH är indelad i barnteam, ungdomsteam samt autismteam med en övergripande medicinsk samordningsgrupp fördelad i teamen. Enheten består av 40 medarbetare fördelat på följande professioner; arbetsterapeut, barnneurolog, barnsjuksköterska, barnskötare, dietist, fysioterapeut/sjukgymnast, logoped, medicinsk sekreterare, psykolog, socionom, specialpedagog samt uroterapeut. Insatserna ges i form av tvärprofessionella team till barnet/ungdomen och dess nätverk.

Vi arbetar för och värnar om att befintlig kompetens ska komma målgruppen till godo och uppmuntrar till kompetensutveckling som bidrar till ökad styrka för verksamheten att möta nya utmaningar.

För närvarande finns sex psykologtjänster fördelade inom verksamhetens tidigare nämnda team. En i yrkesgruppen väljer att pröva en ny tjänst och vi söker därför en ny kollega och medarbetare som med nyfikenhet och engagemang för målgrupp och verksamhet bidrar till fortsatt trivsel och utveckling av vår arbetsplats.

Arbetsbeskrivning

Som psykolog inom habiliteringen arbetar du både med individuella insatser som utredning och behandling, samt handledning och utbildning till nätverket omkring patienten. Utredningsarbetet är varierande och det finns goda möjligheter till att specialisera sig inom det neuropsykologiska fältet. Utredningarna inom habiliteringen innebär ofta kreativa anpassningar utifrån exempelvis annorlunda motoriska förutsättningar. Som psykolog jobbar du omväxlande självständigt och i tätt samarbete med teamet. Enheten och yrkesgruppen har hög kompetens och lång erfarenhet som kommer vara ett bra stöd för den som inte arbetat med habilitering tidigare. Det finns goda möjligheter till kollegialt stöd och handledning.
Som psykolog på Barn- och ungdomshabiliteringen har du en viktig roll i att tillämpa och förmedla psykologiska principer både i arbete med nätverk och i samarbete med kollegor. Detta kan även vara i form av utbildningsinsatser i stor grupp. En del av arbetet innebär samverkan med verksamhetens vårdgrannar och kontakter med skola och elevhälsa för samordning av insatser för barnet.

Verksamheten värnar om både barnets delaktighet i vården och dennes rättigheter. Det innebär att de beslut du tar tillsammans med dina kollegor och som berör barnet, tas utifrån dennes bästa och med hänsyn till mognadsgrad. Insatserna ska utformas och planeras utifrån varje barns specifika behov, egna mål och förutsättningar.
Det finns goda möjligheter att fördjupa sig inom det egna intresseområdet i det fall det passar verksamhetens behov. BUH erbjuder möjligheter till fortbildning som är relevant för tjänsten. I regionen finns goda möjligheter till specialisering inom ett strukturerat specialistprogram för psykologer.
Psykologerna i området har regelbunden extern handledning och former finns för både intern och kollegial handledning. Som nyanställd får du en mentor som vägleder dig extra den första tiden.

Kvalifikationer

Krav:
Leg. psykolog
B-körkort

Meriterande:
Erfarenhet av barn och ungdomar med funktionsnedsättning
Specialisering inom neuropsykologi

Arbetet innebär höga krav på förmågan att skapa struktur, både för den egna planeringen och i samarbete med kollegor. Kommunikation och ansvar kring den egna uppgiften.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, engagemang, samarbetsförmåga samt flexibilitet och lust till tvärfackligt arbete.

Vi hoppas att just du vill bli vår framtida medarbetare.
Varmt välkommen med din ansökan!

Andra uppgifter

Vill du veta mer om jobbet är du varmt välkommen att höra av dig till oss!

Som sökande ska du lämna utdrag ur belastningsregistret i samband med erbjudande av tjänst

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Välkommen till Jämtland Härjedalen! www.jamtland.se
Här hittar du mer information om Region Jämtland Härjedalen. www.regionjh.se
Nyanställda som skaflytta till Östersundkan, i mån av tillgång, få hjälp med att ordna boendet genom Landstingsbostäder i Jämtland AB. Utöver våra egna bostäder kan du även hitta information och få hjälp med boendet via våra kommuner. Läs mer på tasteget.nu/boende

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Urval görs löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Lina Boije
Enhetschef
Telefon: 063154636
Email: lina.boije@regionjh.se
Namn: Johanna Edervall
Psykolog
Telefon: 063–15 46 93
Email: johanna.edervall@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Sara Ling
Psykolog
Telefon: 063-15 33 59
Email: sara.ling@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/611/2023
Sista ansökningsdag: 2023-09-02

Dela detta jobb

Leg psykolog sökes till Barn- och ungdomshabiliteringen i Region Jämtland/ Härjedalen

Region Jämtland Härjedalen- Hälso- och sjukvård