medrek.se

Distriktsläkare med intresse av Nära vård till Frösö Hälsocentral

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-10-01

Ansök nu

Distriktsläkare med intresse av Nära vård till Frösö Hälsocentral

Arbetsplatsbeskrivning

Ta chansen att vara med och utveckla vår hälsocentral i omställningsarbetet mot Nära Vård. Det innebär bland annat ett personligt anpassat uppdrag med egen patientlista och ansvar för våra mest sköra äldre. Arbetssättet innebär ökade möjligheter till hembesök och därmed kunna förmedla trygghet till de patienter som behöver det bäst

Frösö hälsocentral ligger belägen på Frösön strax utanför stadskärnan, nära Storsjön med i nuläget ca 11.600 listade patienter. Vi har ett geografiskt upptagningsområde med både tätort och landsbygd. Vi har ansvar för tre SÄBO och ett välfungerande samarbete med kommunens distriktssköterskor i hemsjukvård. Frösö Hälsocentral har en stabil personalgrupp där vi genom RAK tar tillvara varandras kompetens och skapar bra förutsättningar för patienten. Vi är en välfungerande arbetsplats med bra rutiner, gott samarbete och engagemang blandat med en stor portion nytänk.

Vi har ett multimodalt team med sjukgymnast, psykologer, socionom, rehabkoordinator och läkare. Vi har distriktssköterskor med egna ansvarsområden som tillsammans med undersköterskor och medicinska sekreterare arbetar på toppen av sin kompetens. BVC, MVC och sjukgymnastiken är välbemannade med erfarna medarbetare och vi har två engagerade enhetschefer.

Vi satsar på distansoberoende teknik, vilket innebär ny variation och flexibilitet för dig på arbetet och det finns även möjlighet att till viss del kunna arbeta hemifrån. Inom primärvården i regionen finns ett mycket gott forskningsklimat. Vår FoU enhet kan bistå med stöd och vetenskaplig handledning tillsammans med främst Umeå Universitet.

Arbetsbeskrivning

Arbetet hos oss som specialist i allmänmedicin innebär sedvanligt mottagningsarbete, hembesök, och vid behov digitala besök. Det finns också möjlighet till sidouppdrag inom SÄBO, BVC, MVC, och handledning av utbildningsläkare. Schemamässigt är du upplagd som frågedoktor utan inbokade patienter ungefär en till två halvdagar per vecka för att svara på frågor från alla yrkesgrupper, och detta möjliggör en mer ostörd mottagning övrig tid.
Du har möjlighet att anpassa ditt dagsschema enligt egna önskemål när det gäller bland annat administrativ tid med möjlighet distansarbete i samråd med närmaste chef. Vi har läkarmöte en två timmar per vecka, och regelbunden fortbildning i form av fortbildningsdagar fem dagar per år. Dessa dagar medverkar till att skapa en stark allmänmedicinsk gemenskap i regionen.
Utöver det erbjuds man plats i FQ-grupp för fortbildning och reflektion i grupp fem dagar per år. Enstaka beredskapspass ingår i arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialist i allmänmedicin eller i slutet av din ST i allmänmedicin.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet

Andra uppgifter

Urval sker löpande.

Vi har gjort vårt val av rekryteringstjänster och avsäger oss vänligt men bestämt ytterligare erbjudanden.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid,
Tillträde: Urval sker löpande. Vi har gjort vårt val av rekryteringstjänster och avsäger oss vänligt men bestämt ytterligare erbjudanden.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Cathrine Thand
Enhetschef
Telefon:
Email: cathrine.thand@regionjh.se
Namn: Ulrika Fjellstrand Nyman
Enhetschef
Telefon: 063-14 23 62
Email: ulrika.fjellstrand@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Linda Nilsson
Läkarföreningen
Telefon:
Email: linda.nilsson@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/577/2023
Sista ansökningsdag: 2023-08-31

Dela detta jobb

Distriktsläkare med intresse av Nära vård till Frösö Hälsocentral

Region Jämtland Härjedalen- Hälso- och sjukvård