medrek.se

logo

Boendesamordnare LSS

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-10-04

Ansök nu

Boendesamordnare LSS

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje är ett unikt samarbete mellan Norrtälje kommun och Region Stockholm. Uppdraget är att tillgodose kommuninvånarnas behov av hälso- och sjukvård samt omsorg. Kommunalförbundet har därmed unika förutsättningar att sömlöst tillgodose invånarnas behov av effektiva helhetslösningar och styrs av en direktion med förtroendevalda från Region Stockholm och Norrtälje kommun.

Om tjänsten

Kommunalförbundet har avtal med många utförare och driver även vård och omsorg i egen regi i det helägda bolaget Tiohundra AB. Budgetomslutningen uppgår till cirka 3,5 miljarder kronor och vi har idag cirka 100 medarbetare med huvudsakligen beställar-, ägar- och myndighetsuppdrag. Mer information om Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje  hittar du på Norrtälje kommuns hemsida.

Tjänsten är förlagd på avdelningen för stöd och service till personer med funktionsnedsättning, som idag består av drygt 25 medarbetare. Avdelningen leds av en avdelningschef och två gruppledare. Avdelningen arbetar till stor del med myndighetsutövning, och tjänsten innefattar främst om samordning av insatser inom Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Vi utökar nu personalgruppen och söker en boendesamordnare för tillsvidareanställning med placering i LSS-gruppen.

Arbetsbeskrivning

Du samordnar ärenden som är kopplade till boendesamordningstjänsten i nära samarbete med gruppledare, LSS-handläggare, invånare med LSS-insatser, anhöriga, privata aktörer, och olika yrkesprofessioner inom flera verksamhetsområden på förvaltningen. Utifrån LSS-handläggarnas beslut ansvarar du för att förmedla och fördela platser till särskilda boendeformer men även andra insatser som faller inom LSS lagstiftningen. I tjänsten ingår att upprätta individavtal inom ramavtal och direktupphandlade välfärdstjänster.

Det finns ett tydligt uppdrag inom avdelningen att utveckla handläggningsprocesser, arbetssätt, samverkan och innovation, samt att införa digitala lösningar som en del av detta. Inget är så bra att det inte kan bli bättre! Vi hoppas att du ser det som ett spännande uppdrag som du vill vara med att förverkliga. Att arbeta på kommunalförbundet innebär att varje medarbetare bidrar till att förverkliga vårt kärnuppdrag- att med fokus på god kvalitet, tillgänglighet och innovation tillhandahålla en sammanhållen vård och omsorg för våra invånare.

Kvalifikationer

För att lyckas i detta roliga och utmanande arbete är det ett krav att du har socionomexamen eller annan närliggande utbildning på högskolenivå som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi söker dig som har erfarenhet av arbete inom socialtjänst och myndighet, gärna inom funktionshinderområdet. Som person har du personlig mognad och integritet, och du vågar stå för dina bedömningar. Du är kvalitetsmedveten och serviceinriktad, arbetar noggrant och tar ansvar för att uppgifterna blir gjorda på rätt sätt. I och med att omvärlden är i ständig förändring behöver du också vara flexibel, initiativtagande och se utmaningar som något roligt som ska lösas. Du har stor datavana och behärskar svenska språket väl i tal och skrift. Då kommunen är stor till ytan behöver du ha körkort. Stor vikt fästs vid personlig lämplighet.

Om arbetsplatsen

Avdelningen ansvarar för myndighetsutövning med stöd av bland annat Socialtjänstlagen och Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Avdelningen ansvarar också för att handlägga ansökningar om färd- och riksfärdtjänst samt att verkställa kontaktperson- och stödfamiljinsatser. På avdelningen arbetar LSS-handläggare, socialpsykiatrihandläggare, färdtjänsthandläggare, boendesamordnare, kontaktsekreterare, administratör, gruppledare och avdelningschef.

Vår värdegrund är en naturlig del av vårt arbete, och innebär att allt vi gör ska präglas av tillit, pålitlighet och öppenhet, och vi arbetar efter visionen Tillsammans med dig! Vi hoppas att du som söker känner igen dig i vår värdegrund och vision, och vill vara med att fortsätta utveckla vårt värdefulla arbete i enlighet med den!

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Anställningsform

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.
Urval och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerat:

2023-09-05

Sista ansökningsdag:

2023-10-04

Typ:

Socialt arbete

Tjänst:

Socionom

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Gruppledare

Helena Mägi, helena.magi@norrtalje.se, 0176-71134

Facklig företrädare Akademikerförbundet SSR

Jannci Blomgren - Overgaard, jannci.blomgren-overgaard@norrtalje.se, 0176 - 719 52

Avdelningschef

Alexander Louhichi, alexander.louhichi@norrtalje.se, 0176-714 49

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med ca 66 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.

  • Ungefär 3 450 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar.

  • Vi utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.

  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision

  • Norrtälje kommun ingår i finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av de andra nationella minoritetsspråken.

  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.

  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

  • Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Dela detta jobb

logo
Boendesamordnare LSS

Norrtälje kommun