medrek.se

logga

Arbetsterapeut till Habiliteringsmottagningen, Örnsköldsvik

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-09-30

Ansök nu

Arbetsterapeut till Habiliteringsmottagningen, Örnsköldsvik

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du ha ett roligt, utvecklande och spännande arbete med många aktiva och kompetenta kollegor? Vill du vara med och vidareutveckla habiliteringsmottagningen Örnsköldsvik? Då är detta en möjlighet för dig!

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Länssjukvård psykiatri och habilitering samordnar länssjukvården för vuxenpsykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt habilitering i Region Västernorrland. Länssjukvårdsverksamheterna bedrivs vid tre sjukhus, Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik, och vid ett antal mottagningar som är förlagda till flera orter i länet. Området har cirka 700 anställda.

Inom regionens länssjukvårdsverksamhet Habilitering arbetar cirka 100 stycken medarbetare. Habiliteringsmottagningen i Örnsköldsvik är en specialistmottagning för barn, ungdomar och vuxna som har en varaktig funktionsnedsättning där de största grupperna är autism, cerebral pares samt utvecklingsstörning.

På Habiliteringsmottagningen i Örnsköldsvik är vi 22 medarbetare uppdelade på två barnteam, ett ungdomsteam och ett vuxenteam. Nu söker vi en arbetsterapeut till ett av våra barnteam. Du kommer främst att arbeta med barn 0-15 år.Tjänsten avser ett vikariat på heltid för perioden 2023-11-15 till 2025-01-31.

Arbetsuppgifter

Med våra insatser vill vi minska de svårigheter som funktionsnedsättningen kan medföra i det dagliga livet, skapa förutsättningar för ett gott liv och delaktighet i samhället. I arbetet utgår vi från varje individs unika behov och förutsättningar. På Habiliteringsmottagningen arbetar vi utifrån ett tvärvetenskapligt perspektiv där personal med medicinsk, psykologisk och social kompetens samverkar. Vi ser stora fördelar med teamarbete där arbetsterapeut, fysioterapeut, logoped, kurator, psykolog och specialpedagog ingår. Teamet arbetar också tillsammans med habiliteringsläkare och sjuksköterska. En god samverkan mellan yrkesgrupper är en nödvändighet för kvalitet i arbetet med barnet, vårdnadshavare och deras nätverk.

Arbetsuppgifterna som arbetsterapeut är varierande. Det innebär både bedömnings- och behandlingsarbete för att öka, bibehålla eller kompensera förmågor inom dagliga aktiviteter. Bedömning, förskrivning och uppföljning av tekniska hjälpmedel och bostadanpassningsfrågor är några exempel på de arbetsuppgifter som en arbetsterapeut inom habilitering arbetar med. Arbetet innebär även att ge information, rådgivning, handledning och utbildning till vårdnadshavare, personer i patientens nätverk eller personal. Samverkan med interna och externa verksamheter sker också. Här erbjuds du ett varierande arbete där flexibilitet och förmåga att hitta lösningar på stora och små problem är viktigt.

Vi erbjuder dig en god arbetsmiljö med möjlighet till flextid och friskvård på betald arbetstid, samt goda utvecklingsmöjligheter!

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut och det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar med neurologiska och neuropsykiatriska funktionshinder. Om du har erfarenhet av datajournal SYSteam Cross anses det meriterande. Då resor i tjänst förekommer söker vi dig som har B-körkort.

Som person är du självgående och förmår dig att planera, strukturera och organisera ditt arbete på ett effetivt sätt. Du har en positiv inställning till ditt arbete och handlar i enlighet med mål och fattade beslut. En god samarbetsförmåga är en förutsättning för att trivas i rollen, där kommunikation och lyhördhet till kollegor är viktigt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi hoppas att just du vill bli vår framtida medarbetare!

Varmt välkommen med din ansökan!
Vid eventuellt erbjudande om anställning kommer utdrag ur Polisens belastningsregister att begäras ut.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställning

Vikariat

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2023-09-30

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Ann-Chatrine Nilsson-Lewander

Enhetschef

Telefon: 066089424/0701917093

E-post: ann-chatrine.nilsson.lewander@rvn.se

 

Kristina Wigren

SRAT

Telefon: +4666089409

E-post: kristina.wigren@rvn.se

Dela detta jobb

logga
Arbetsterapeut till Habiliteringsmottagningen, Örnsköldsvik

Region Västernorrland