medrek.se

Nyheter

Nya jobb inom tandvård i Östergötland

Folktandvården i Östergötland jobbar aktivt med att rekrytera från andra länder. Dynamiskt. Kul!

Folktandvården i Östergötland får förstärkning av utländska tandläkare och expanderar. I april invigs en omorganiserad mottagning i Motala och i Ljungsbro utanför Linköping planeras för en helt ny enhet.


Verksamhetschef Åsa von Post i Folktandvården har fått förtroendet att starta den nya kliniken i Ljungsbro. Den nya enheten i Ljungsbro blir en filial till mottagningen på Lilla torget i Linköpings city och planerna är att öppna till nyår. Orsaken till att man stängde för några år sen i Ljungsbro var problem med att hitta tandläkare som ville arbeta på orten, en mil utanför Linköping. Det problemet hoppas landstinget tandvårdsdirektör Raimo Pälvärinne är borta nu.

Vi har svårighet att alltid bemanna orter som Ödeshög, Valdemarsvik och även Finspång, fast det inte är en särskilt liten ort. Det finns en trend idag bland framförallt nyutexaminerade tandläkare att man inte vill bo för glest utan man vill bo där alla andra bor, säger Raimo Pälvärinne.

Men situationen löses med hjälp av utländska tandläkare.

- Vi har aktiva rekryteringsinsatser idag där vi har tandläkare från Litauen, Polen och Rumänien. De människorna vill oftast söka sig till orter med ren luft och fin natur och där har vi inte problem med att bemanna alls.