medrek.se

Nyheter

Folktandvården i Stockholm miljövänliga

Folktandvården i Stockholm en förebild vad gäller miljöarbete.

Folktandvården i Stockholms län har hårda miljömålskrav och jobbar konstant med att uppnå satta miljömål.Mia Stenborg är miljösamordnare på Folktandvården i Stockholm. Hon ser en stark koppling mellan att vara en miljövänlig organisation och trygg tandvård:

– Ju friskare mun, ju friskare miljö, säger Ju färre som har karies desto mindre åtgång på engångsmaterial och mindre energianvändning behövs till utrustning och lokaler. Det finns en uppsjö av enkla åtgärder som den enskilda individen kan göra för miljön, men vi som företag måste också ta ansvar, säger Mia Stenborg i ett pressmeddelande.

Utbildning

På Folktandvården i Stockholms län genomgår personalen en grundläggande utbildning om miljöarbetet. Då de vill kunna erbjuda en trygg tandvård till alla, har man de senaste åren även uppmuntrat sina leverantörer att utveckla material och produkter som är bra för miljön.

Andra saker som görs för att minimera deras påverkan på miljön är att de sorterar sopor, och avfall som är farligt för miljön lämnas in, och resor inrikes sker i största möjliga mån med tåg.

Miljöarbetet har även visat sig spegla av sig under fikapausen - 93 procent av klinikerna använder ekologiskt kaffe utan giftiga bekämpningsmedel.

– Vi uppmuntrade även våra kunder att delta i Earth Hour den 26 mars och släcka lampan i en timme klockan 20.30. En enkel symbolhandling till världens makthavare att ta klimatfrågan på allvar, säger Mia Stenborg.

Källa: Dentalmagazinet