medrek.se

Nyheter

NHS i England reformeras. Tiotusentals kommer entledigas.

Sjuksköterskor och läkare i England riskerar sparken då NHS tvingas spara av den nya regeringen. Cameron revolutionerar NHS.

Tusentals sjuksköterskor och läkare i England riskerar sina jobb när David Camerons regering sparar. Yrkesföreningen The Royal College of Nursing, RCN, har tidigare kritiserat den brittiska regeringen när den hävdat att de omfattande besparingarna i landets sjukvårdsystem inte kommer att drabba den patientnära vården, skriver webbsidan Grapewineonline.

Nu kan RCN:s egna studier visa att besparingarna innebär att cirka 40 000 jobb riskerar att försvinna under en treårsperiod, och 54 procent av dem kommer att vara i den patientnära vården.

– Att skära ned tusentals jobb för läkare och sjuksköterskor kan ge katastrofal effekt på patientsäkerheten och på vården. Våra siffror visar att det är en myt att den patientnära vården är skyddad, säger Peter Carter, generalsekreterare vid RCN, enligt Grapewineonline.

David Cameron och hans regering genomför nu de mest omfattande förändringarna av den statliga vårdapparaten NHS som gjort på 50 år. NHS är Europas största arbetsgivare och trea i världen. En stor statlig koloss som uppenbarligen behöver en genomsyn.

Samtidigt öppnar detta sannolikt vägen för fler arbetstillfällen inom privat vård.