medrek.se

Nyheter

Jobba i Norge

Några enkla tips för läkare, sjuksköterskor, tandläkare med flera som är intresserade av att jobba i Norge.

Många svenskar inom sjukvården jobbar i Norge. Fördelarna är uppenbara i form av högre lön och erfarenheten av att jobba utomlands och på så vis få nya intryck och höjd kompetens. Läkare och sjuksköterskor och tandläkare är extra eftersökta i Norge inom den norska Helsesektoren.

Den norska motsvarigheten till Sveriges Landsting hette tidigare fylken men sedan några år tillbaka är den norska vården samlad i Helseforetak.

Tips på att söka jobb i Norge:

  • Sök, sök och åter sök. Leta jobb på internet. De finns där, bara man vet vart man ska leta efter dem. På www.medrec.no kan man lägga in en exakt jobbevakning på den typ av jobb man vill ha ner på specialistnivå för sjuksköterskor och läkare. Den norska motsvarigheten till ams heter nav och där finns många vårdjobb från både Helseforetaken och kommuner.
  • Spontansök till arbetsplatser där du själv skulle vilja jobba. Har du tur nappar de.
  • Leta boende minst lika aktivt som du söker jobb. Norge är fyllt av jobb, men inte av fullt så många bostäder.

Kolla också upp med Skatteetaten som är den norska motsvarigheten till Sveriges skattemyndighet innan du åker till Norge och se till att du har norsk autorisation. Google är som alltid ett bra alternativ för att söka information.