medrek.se

Nyheter

Jobb sjuksköterska Norge

Konkreta tips och råd om du vill jobba som Sjuksköterska i Norge.

Sedan många år jobbar massor med sjuksköterskor i Norge. Svenska sjuksköterskor har bra rykte och är mycket väl uppskattade inom den norska vårdsektorn. Nedan några praktiska tips för dig som är intresserad av att jobba i Norge som sjuksköterska.

 

Lön för en sjuksköterska i Norge ligger i genomsnitt på 34 300 SEK vilket är betydligt högre än i Sverige. .

Anna Hansson är legitimerad Sjuksköterska som har arbetat på olika sjukhus i Norge som Rikshospitalet och Akershus Sykehus och hon trivs jättebra. Jag får bättre lön som sjuksköterska i Norge och kan jobba när det passar mig. Att man strejkar i Sverige känns inte konstigt för mig då det är så stor skillnad i vårt grannland, säger Anna

Vad behöver du göra för att börja jobba som sjuksköterska i Norge?

- Ansök direkt om norsk sjuksköterska legitimation. (Formuläret hittar du på www.safh.no. )

 - Du får sedan på posten ett inbetalningskort som du betalar via din Internetbank. Kryssa i att du betalar övriga omkostnader, annars finns det en risk att din ansökan inte tas emot av norska statens autorisasjonskontor. Kostnaden ligger runt 1000 kronor beroende på valutakurs.

Sedan tar det ca 8 veckor innan du får din sjuksköterska legitimation hem på posten. Då återstår bara att ordna Norskt skattekort vilket du ordnar när du är på plats i Norge. Ska du arbeta genom en bemanningsbyrå så hjälper de dig ofta med det.

Anmäl dig till att helt gratis få tips om lediga jobb som sjuksköterska i Norge på www.medrek.se/bevaka-jobb.htm  eller lägg in en hel CV så har du goda chanser att bli kontaktad av Norska bemanningsföretag. Det gör du på  www.medrek.se/cv.htm