medrek.se

Nyheter

Facebookgruppen som all vårdpersonal talar om

Carina Bengtsson, den fackligt involverade sjuksköterskan från Halmstad är personen som grundade den omtalade Facebookgruppen ”Sjuksköterska söker jobb, minst 36 900 kr i lön vill jag ha".

Carina Bengtsson, den fackligt involverade sjuksköterskan från Halmstad är personen som grundade den omtalade Facebookgruppen ”Sjuksköterska söker jobb, minst 36 900 kr i lön vill jag ha"". Sidan startades eftersom Carina var trött på låga löner inom vården. Den har hittills dragit in över 9000 medlemmar. 

Efter att ha kommit tillbaka till jobbet som sjuksköterska och facklig företrädare efter en lång mammaledighet kände Carina Bengtsson att utvecklingen inom lön och arbetsmiljön avstannat helt. Genom att starta en Facebookgrupp hoppades Carina få igång snacket om de orättvisa lönerna.

– Jag startade mest gruppen som en kul grej för att se hur många andra som var missnöjda med läget samt bjuda in till diskussion inom ämnet. Nu har gruppen över 9000 medlemmar och jag tycker att det är jättekul men helt otroligt att den fått sådan uppmärksamhet, säger Carina Bengtsson.

Vi frågar Carina om hon tror att sjuksköterskorna någonsin kommer få den lön de förtjänar men hon är mycket tveksam till det.

– Vi kommer säkert inte upp till den löne- arbetsmiljönivån som vi önskar, men jag hoppas att vi får se några positiva förändringar inom en snar framtid. Idag väljer många sjuksköterskor att byta yrke eller jobba utomlands, exempelvis Norge, på grund av situationen i Sverige, säger Carina.

Carina ställer sig positiv till förslaget om sommarbonus i utbyte med att inte ta ut någon sommarledighet. Hon tycker att bonusen kunde varit högre än 30 000 men säger ändå att tanken är bra och det är ett steg i rätt riktning.

Facebookgruppens medlemmar har lämnat mycket positiv respons vilket gläder Carina och hon är mycket tacksam över deras engagemang. Något som gör henne extra glad är att arbetsgivare börjat lägga ut annonser via hennes Facebooksida.

– När det händer känner jag att jag får betalt för tiden jag lägger ner på sidan, kanske är det så att jag har hjälpt någon av mina medlemmar att få ett nytt bra jobb.