medrek.se

Nyheter

Skaraborgs sjukhus i akut behov av personal

Många jobbmöjligheter inom vården. Inte minst i västra götaland och Skaraborg.

Skaraborgs sjukhus behöver varje år ungefär 400 vikarier för att få verksamheten att gå runt, rapporterar Sveriges Radio Skaraborg. I år är det akut vikariebrist, i hela landet i allmänhet och i Skaraborg i synnerhet då Högskolan i Skövde under en tid hade sin examinationsrätt för sjuksköterskor indragen.

– Nästa år får det verklig genomslagskraft för då går det ut väldigt få sjuksköterskor i Skövde. Det kommer att påverka oss, inte bara Skarborgs sjukhus, utan även de 15 kommunerna som finns, säger Inger Levin, som arbetar med personalfrågor på Kärnsjukhuset i Skövde till radion.

En lösning för att få sommaren att gå ihop är att erbjuda personalen bonus om de avstår att ta ut sin semester på sommaren. Men det är ingen bra lösning anser Skaraborgs sjukhus som tycker att det bara är att skjuta problemen framför sig.

Och på Vårdförbundet säger man nja till förslaget.

– Vi anser att våra medlemmar måste få semester, men måste vi vara kvar och jobba så måste det ju också vara värt någonting, säger Mariette Björk på Vårdförbundet vid Skaraborgs sjukhus till radion.

Samtidigt är hon mycket väl medveten om att forna tiders sommarbonus bara är en tillfällig lösning.

– Om vi jobbar på sommaren så ska vi ha semester på hösten i stället och det är inte lättare då, tyvärr, säger Mariette Björk till radion.

Ett alternativ skulle kunna vara att annonsera Mer. Medrek.se har tusentals personer som bevakar jobb i Västra Götalands län exv. Och på medrek.fi kan man snabbt och enkelt få hjälp med att komma ut till den svensktalande finska befolkningen. Det finns enorma möjligheter, bara man agerar.