medrek.se

Nyheter

Onödig desperation i Halland

Halland tror det är kört att hitta personal till sommaren. Det stämmer naturligtvis inte alls.

Semesterrekrytering Kan vara svårt...Jobba extra i tolv veckor i sommar och få en bonus på 30 000 kronor. Det erbjudandet har sjuksköterskor i Halland att ta ställning till, rapporterar SR Halland.

Anledningen är att det är svårt att få tag i personal på sommaren.

Erbjudandet får dock kritik.

Jag tycker att det är beklagligt. Alla behöver sin semester, säger Camilla Henningsson på Vårdförbundet i Halland. Hon uppmanar arbetsgivaren att i stället påbörja rekryteringen tidigare.

Vilken desperation. Varför lägger man inte 100 000 på att marknadsföra sina sommarvikariat på Internet i hela norden undrar jag? Det skulle ju sannolikt räcka långt och leda till att Nya personer kom till Landstinget... Men det är väl stress och dåliga vanor samt dålig utbildning i hur man rekryterar. Jag får bara uppmana alla rekryterare i Sverige att läsa min annonseringsskola.

Alternativt kan de bara ringa en professionell KAM på medrek.se så kan de få direkt hjälp med att komma ut till vårdpersonal i hela  Sverige och norden.... Det är INTE för sent att nå ut till personal till sommaren i alla händelser....