medrek.se

Nyheter

Ny apotekskedja slår upp dörrarna i morgon

Det första Bootsapoteket startar i morgon i Stockholm. Ytterligare 7 apotek räknar Alliance Boots med att öppna inom 2 månader.


På tisdag den 29 mars öppnas det första apoteket för Alliance Boots och Farmacevtföretagarnas gemensamma satsning. Det blir invigning i lokalen på Hornsgatan i Stockholm med näringsminister Maud Olofsson på plats.

Entreprenörerna bakom det första apoteket är apotekaren Esperanza Bäckfors och hennes man Bo Bäckfors. Enligt Lennart Axelsson, vice vd för Boots Farmacevtföretagarna AB är det en lång väntan som snart är över.
- Vi har varit beredda att dra igång länge men bland annat på grund av IT-systemen så har det dragit ut på tiden, säger han.

Men nu är det snart dags och under de närmsta månaderna har man ytterligare sju apotek som ska slå upp dörrarna. Nummer två ligger också i Stockholm och öppnar den 5 april. - Initialt blir det flest i Stockholm, det är där vi haft flest entreprenörer men också lokaler och kundutbud. Men vår ambition är att finnas spritt i landet och av de två av de som öppnar närmast ligger ett i Visby och ett i Varberg.

Utbudet av egenvårdsprodukter kommer i stort att bestå av liknande sortiment på alla Bootsapoteken, men det finns ett visst utrymma att ta in andra produkter efter dialog med moderföretaget. Alternativa produkter som homeopatiska preparat kommer till exempel inte att finnas på hyllorna till en början.

- Men även där finns det möjligheter för de enskilda företagarna efter diskussion, säger Lennart Axelsson.

Ännu en alternativ arbetsgivare för farmacevter och övrig apotekspersonal etableras. Bra för arbetstagarna.

Källa: Läkemedelsvärlden