medrek.se

Nyheter

200 nya läkemedelsautomater

Läkemedel i automater kommer att bli en allt vanligare i Sveriges storstäder. Företaget Green Cross expanderar kraftigt.

Läkemedel i automater kommer att blir allt vanligare i Sveriges storstäder. Företaget Green Cross expanderar kraftigt.

Förra veckan fick Hötorgsgaraget, travbanan Solvalla och Södra station i Stockholm  läkemedelsautomater. Företaget Green Cross planerar att öppna 200 ytterligare läkemedelsautomater i år.

– Nu är testperioden över och vi kan se vilka lägen som är bra. Det mesta har varit lyckat, men på en del platser kommer vi inte ha kvar automater, säger Tony Löfholm, marknadschef på företaget.

Just nu har företaget cirka ett 20 automater utplacerade, samtliga i Stockholmsregionen. Under året kommer automater sättas upp i Malmö, Göteborg och övriga Mälardalsområdet.

– Vi planerar att finnas även på mindre orter, men som planen ser ut i dag ligger fokus på storstäderna. För oss handlar det mycket om logistik, att vi ska kunna sköta påfyllnad och underhåll professionellt så att automaterna alltid är fräscha.

Green Cross satte upp sin första automat i juni 2010. Företaget får nu konkurrens av Apoteket AB, som planerar att placera ut ett hundratal automater under våren.