medrek.se

Nyheter

Helene Hellmark Knutsson efter Batljan

Veronica Palm, Stockholms stad, tycker det känns logiskt att välja en kvinna.


Helene Hellmark Knutsson har tackat ja till att efterträda Ilija Batljan som socialdemokratiskt landstingsoppositionsråd i Stockholm. 

Den socialdemokratiska fullmäktigegruppen i landstinget möts den 28 april för att ta ställning till vem som ska bli Ilija Batljans efterträdare.

Nu har Helena Hellmark Knutsson fått den officiella frågan från valberedningen som har bestått av Veronica Palm och Mikael Damberg, ordförande i partidistrikten Stockholms stad och Stockholms län.

– Jag har tackat ja och tycker att det skulle vara kul att få ta tag i de här frågorna, säger Helene Hellmark Knutsson.

Hon hoppas få sina partikamraters förtroende och har redan börjat fundera på vilka frågor som hon vill driva för att Socialdemokraterna ska återta makten i landstinget i valet 2014.

– Vi ska ha en högkvalitativ sjukvård som är jämlik och tillgänglig för alla, säger Helene Hellmark Knutsson.

Hon har suttit i landstingsstyrelsen sedan valet i höstas och har tidigare varit kommunalråd i Sundbyberg och dessförinnan arbetat som ombudsman inom LO.

– Hon har erfarenhet av det politiska hantverket från sin tid som kommunalråd men står också för förnyelse i och med att hon är ny i landstingspolitiken. Nu när vi har haft Ilija som är man kändes det också logiskt att välja en kvinna, säger Veronica Palm, som tror att hon och Mikael Damberg har fullmäktigegruppens förtroende för förslaget.