medrek.se

Nyheter

Fuffens på gång i Uppsala?

Riggad upphandling i Uppsala misstänker Sören Bergqvist, landstingsråd i Uppsala.

Vänsterpartiets landstingsråd i Uppsala Sören Bergqvist skrev nyligen i sin blogg och riktade hård kritik mot landstingsstyrelsens ordförande Erik Weiman (M). Orsaken var att Weiman varit med och klippt banden och invigningstalat när företaget Medicinsk Röntgen AB invigde sin verksamhet i Samariterhemmets lokaler i staden.

Landstinget i Uppsala skall inom kort fatta beslut om att göra en upphandling av öppenvårdsröntgen.

– En god gissning är att detta är riggat för att Medicinsk Röntgen AB ska få landstinget som kund, säger Sören Bergqvist på sin blogg och ifrågasätter var Erik Weimans lojalitet ligger.

Erik Weiman avvisar misstankarna

– Landstingsstyrelsen, där jag är ordförande, har ingenting med sådana upphandlingar att göra. Det är hälso- och sjukvårdsstyrelsen som sköter dem, säger han till Sveriges Radios Upplandsnytt. Jag inbjöds att inviga ett nytt företag. Det är inte konstigare att landstingsstyrelsens ordförande inviger och välkomnar ett företag till Uppsala än att kommunstyrelsens ordförande skulle göra det i Uppsala eller Knivsta eller Tierp eller någon annan kommun. Det är en del av vår vardag, fortsätter han.

Sören Bergqvist håller inte med.

– Jag fick också en inbjudan till den invigningen, men jag valde att inte gå på den, säger han till Upplandsnytt.